Jakobey Márton – tenor

Jakobey Márton1976-ban született, nős, két gyermek édesapja. Budapest XVII. kerületében, Rákoscsabán él. Végzettsége angol nyelvtanár.

A gyermekévek sikertelen zenei próbálkozásai (hegedű) után a Balassi Bálint Gimnáziumban működő rockzenei együttesekben gitárosként mutatkozott be, de az igazi áttörést 1992 hozta, amikor csatlakozott a gimnázium vegyeskarához. Itt lehetősége nyílt a kórusművészet számtalan alkotását énekesként is megismerni, és sok olyan hatás érte, amely később az éneklés iránti érdeklődését komolyabbra fordította. Ilyen volt például az 1995-ös, Hollerung Gábor által megvalósított Carmina Burana előadás, illetve az azt követő évenkénti oratórium sorozat.

1997-ben H. Németh Lujzánál kezdett magánéneket tanulni, majd 1998-ban felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének szakára, amit 2002-ben fejezett be. A Honvéd Férfikarban többször kisegítőként szerepelt.

Főiskolás évei alatt, 1997-ben alapította meg a Vox Nova énekegyüttest, amely akkor még egy öttagú férfikar volt. 1998-ban az együttessel a németországi Oldenburgban járt, ahol Thomas Busch mesterkurzusán vett részt.