Az együttesről

A Vox Nova énekegyüttes vegyeskari felállásban 2003 ősze óta működik.

A repertoár a kóruséneklés számos korszakát és műfaját öleli fel, de hangsúlyosabb szerepet kapnak a reneszánsz és a barokk kor egyházi és világi alkotásai. A koncertek műsorában szintén kiemelt fontosságú a XX. század kórusművészete, különös tekintettel a magyar szerzők műveire.

Az énekegyüttes a templomi koncertek mellett fellépéseket vállal világi rendezvényeken, fesztiválokon és különféle alkalmakon, de önálló koncertekkel is rendszeresen lép a közönség elé Magyarország számos településén.

Az együttes fontosnak tartja, hogy az országos fellépések mellett szűkebb működési területe, Budapest XVII. kerülete, Rákosmente kulturális életében is aktív szerepet vállaljon, ezért rendszeresen szervez önálló koncerteket, részt vesz a hagyományos rákoscsabai Pünkösdi Kórustalálkozón, és igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, amivel gazdagíthatja a helyi kultúrát.

Mesterkurzus 2005

Mesterkurzus 2005

Az együttes tagjai különösen büszkék arra, hogy 2005-ben és 2007-ben a részt vehettek a King’s Singers énekegyüttes mesterkurzusán, a németországi Lübeckben.