Az együttesrőlAbout us

A Vox Nova énekegyüttes vegyeskari felállásban 2003 ősze óta működik.

A repertoár a kóruséneklés számos korszakát és műfaját öleli fel, de hangsúlyosabb szerepet kapnak a reneszánsz és a barokk kor egyházi és világi alkotásai. A koncertek műsorában szintén kiemelt fontosságú a XX. század kórusművészete, különös tekintettel a magyar szerzők műveire.

Az énekegyüttes a templomi koncertek mellett fellépéseket vállal világi rendezvényeken, fesztiválokon és különféle alkalmakon, de önálló koncertekkel is rendszeresen lép a közönség elé Magyarország számos településén.

Az együttes fontosnak tartja, hogy az országos fellépések mellett szűkebb működési területe, Budapest XVII. kerülete, Rákosmente kulturális életében is aktív szerepet vállaljon, ezért rendszeresen szervez önálló koncerteket, részt vesz a hagyományos rákoscsabai Pünkösdi Kórustalálkozón, és igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, amivel gazdagíthatja a helyi kultúrát.

Mesterkurzus 2005

Mesterkurzus 2005

Az együttes tagjai különösen büszkék arra, hogy 2005-ben és 2007-ben a részt vehettek a King’s Singers énekegyüttes mesterkurzusán, a németországi Lübeckben.

Vox Nova Vocal Ensemble has been an ensemble of mixed voices since the autumn of 2003.

The repertoire consists of various periods and genres of choral singing, but the secular and sacred works of the renaissance and baroque period are given more emphasis. Equally important is the choral art of the 20th century, especially the works of Hungarian composers.

Besides church concerts the ensemble performs music on different occasions such as festivals, artistic evenings or balls. The ensemble gives concerts in many towns and cities in Hungary and foreign countries.

The members of the group are proud to have taken part in the masterclasses held by the King’s Singers in Lübeck, Germany in 2005 and 2007.